Om os

Vi er to voksne iværksættere på Vesteraas. Vi arbejder sammen om aktiviteterne på gården og også hver for sig. Måden som jeg Maja, møder andre, er farvet af min evne til medinddragelse og vilje til det sammensatte. Er uddannet pædagogisk filosof og coach. Måden som jeg, Nils udtrykker mig på, oplyses af min evne til begejstring og vilje til at sætte ting på spidsen. Er autoriseret naturguide og økologisk driftsleder.

Vi er fælles om et alsidigt familieproduktionsliv og vores gård er et værksted i det åbne land. Her står vi for særligt 2 indsatser som hænger fint sammen, nemlig en formidling og en forædling – formidling af hvad vi ved, vil og hvorfor, og forædling af det vi dyrker på jorden. Vi er mønsterbrydere. Vi kommer fra byen og ser, at ‘her ude’ har vi placeret os lige midt mellem problemer og løsning – at noget kan der gøres.

Vi er 5 som bor på Vesteraas hele året. Og vi kan lide det. Vi lever med årstiderne. I sommerhalvåret summer her af liv, og vi inspireres sammen med andre i samme ærinde som os. Og vi nyder at dele gården, landskabet og dyrene omkring os med de besøgende. I vinterhalvåret skabes der rum til fordybelse og opsamling af sommerens indtryk. Vi, Maja og Nils, Freja (2001), Asta (2004) og Nora (2007) kom hertil fra København den 2. juledag i 2004 og er den anden Ørum-generation på gården.

 

Nils Ørum
Og hvad er så min baggrund for at gøre det jeg gør? Jeg er formidler indenfor mad, økologi og produktion. Min uddannelsesmæssige baggrund er som fiskemester og økologisk driftsleder. Uddannelsen er suppleret med en miljø- og naturvejlederuddannelse, hvor jeg har specialiseret mig i “Vild Mad”, senest under kyndig vejledning af NOMA under deres efteruddannelse for naturvejledere.

Side om side med mine praktiske uddannelser har jeg siden starten af firserne ladet mig inspirere af ophold i ind- og udland og været optaget af bæredygtig produktion af fødevarer, hvor både landbrug og natur indgår i et ligeværdigt, indsigtsfuldt og frugtbart samspil. Blandt arbejdserfaringer i mine unge år tæller b.la. studiet i Kina med dikepond systemet og reje- og skaldyrsopdræt i Indonesien. Jeg har fungeret som lærer på Produktionsskolen KPS, og som leder af Det Økologiske Inspirationshus under Jytte Abildstrøms Teater Riddersalen. På Ærø har jeg været lærer på Ærø Efterskole, administrernede direktør på Rise Bryggeri og naturvejleder på Søbygaard.

Maja Ørum
Og hvad er så min baggrund for at gøre det jeg gør? Min uddannelsesmæssige baggrund er en bachelor i filosofi, innovation & iværksætteri og en kandidat i pædagogisk filosofi. Uddannelsen er suppleret op med en master i business coaching og facilitering (MBC).

Side om side med mine boglige uddannelser har jeg altid sørget for at have hænderne og hoved i virkeligheden og været optaget af det arbejds- og hverdagsliv, hvor der var en større sag på spil. Blandt arbejdserfaringer i mit unge liv tæller min fars´ festvirksomhed, mine roller som skuespiller og danser, udflugter til Malaysia hvor jeg på en tropeø satte et retreatsted og restaurant iværk sammen med fem brødre. På Ærø har jeg undervist på Ærø Højskole, stået i spidsen for Ærø Kompetence Udviklings Center og arbejdet som Ærøs´ iværksætter- og erhvervskonsulent.