Om os

Vi er to voksne på Vesteraas. Vi arbejder sammen om aktiviteterne på gården og også hver for sig. Måden som jeg, Maja, møder andre, er farvet af min evne til medinddragelse og vilje til det sammensatte. Er uddannet pædagogisk filosof og coach. Måden som jeg, Nils, udtrykker mig på, oplyses af min evne til begejstring og vilje til at sætte ting på spidsen. Er autoriseret naturguide og økologisk driftsleder.

Vi er fælles om et alsidigt familieproduktionsliv og vores gård er et værksted i det åbne land. Her står vi for særligt 2 indsatser som hænger fint sammen, nemlig en formidling og en forædling – formidling af hvad vi ved, vil og hvorfor, og forædling af det vi dyrker på jorden. Vi er mønsterbrydere. Vi kommer fra byen og ser, at ‘her ude’ har vi placeret os lige midt mellem problemer og løsning – at noget kan der gøres.

Vi er 5 som bor på Vesteraas hele året. Og vi kan lide det. Vi lever med årstiderne. I sommerhalvåret summer her af liv, og vi inspireres sammen med andre i samme ærinde som os. Og vi nyder at dele gården, landskabet og dyrene omkring os med de besøgende. I vinterhalvåret skabes der rum til fordybelse og opsamling af sommerens indtryk. Vi, Maja og Nils, Freja (2001), Asta (2004) og Nora (2007) kom hertil fra København i 2005 og vi er den anden Ørum-generation på gården.

Nils Ørum

Og hvad er så min baggrund for at gøre det jeg gør? Mit uddannelsesmæssige ståsted er som fiskemester og økologisk driftsleder. Uddannelsen er suppleret med en miljø- og naturvejlederuddannelse og som det sidste har jeg siden 2010 arbejdet med at specialisere mig i “Vild Mad”, senest under kyndig vejledning af NOMA under deres efteruddannelse for naturvejledere.

Side om side med mine praktiske uddannelser har jeg siden starten af firserne ladet mig inspirere af ophold i ind- og udland og været optaget af bæredygtig produktion af fødevarer, hvor både landbrug og natur indgår i et ligeværdigt, indsigtsfuldt og frugtbart samspil. Blandt arbejdserfaringer i mine unge år tæller b.la. studiet i Kina med dikepond systemet og reje- og skaldyrsopdræt i Indonesien. Jeg har fungeret som lærer på Produktionsskolen KPS, og som leder af Det Økologiske Inspirationshus under Jytte Abildstrøms Teater Riddersalen. For 12 år siden flyttede jeg til VESTERAAS på Ærø fra Vesterbro og har her, med min kone skabt en lang række aktiviteter under Vesteraas sideløbende med at have været lærer på Ærø Efterskole, at være administrerende direktør på Rise Bryggeri, at være naturvejleder på Søbygaard. Målsigtet nu er at gå 100% selvstændig med mine indsatser på VESTERAAS.

Maja Ørum
Og hvad er så min baggrund for at gøre det jeg gør? Min uddannelsesmæssige baggrund er en bachelor i filosofi, innovation & iværksætteri og en kandidat i pædagogisk filosofi. Uddannelsen er suppleret op med en master i business coaching (MBC).

Side om side med mine boglige uddannelser har jeg altid sørget for at have hænderne og hoved i virkeligheden og været optaget af det arbejds- og hverdagsliv, hvor der var en større sag på spil. Blandt arbejdserfaringer i mit unge liv tæller min fars´ festvirksomhed, mine roller som skuespiller og danser, udflugter til Malaysia hvor jeg på en tropeø satte et retreatsted og restaurant iværk sammen med fem brødre. Som voksen flyttede jeg til VESTERAAS på Ærø fra Vesterbro og har her, med min mand skabt rammerne for VESTERAAS som selvstændig virksomhed. Samtidige aktiviteter har været at undervise på Ærø Højskole, at stå i spidsen for Ærø Kompetence Udviklings Center, at arbejde som Ærøs´ iværksætter- og erhvervskonsulent for siden 2013 at gå 100% selvstændig med VESTERAAS livsgejst. For mere information om min baggrund, tjek min LinkedIn profil, eller kontakt mig gerne på 28 77 00 32 eller på mail info@livsgejst.dk.

 

 

Engplanter på Voderup Klint

Maja Ørum og Nils Ørum på Vesteraas på Ærø i det sydfynske øhav

Freja og Maja på Vesteraas i filosofisk samtale under en coaching

Maja og Asta under en filosofisk coaching på Stranden ved den nationale seværdighed Voderup Klint, Inspirationsophold med vennerne, Badeferie og familieferie på økologisk bondegård på Ærø i det sydfynske øhav, Overnatning på Ærø i Det Sydfynske Øhav, Ferielejlighed og økologi, Økologisk bondegårdsferie, Aktiv familieferie, Bedandbreakfast på Ærø, Cykelferie, Vandreferie, Lystfiskeri i Det Sydfynske Øhav, Ferielejligheder på Vesteraas i den nationale seværdighed Voderup Klint, Ferie på Ærø med temaet omstilling og bæredygtighed, Bed&Nature, Bed and nature på Ærø

Nora på strandjagt ved Eskebæks udløb på Vesteraas ved den nationale seværdighed Voderup Klint på Ærø i Det Sydfynske Øhav

Vesteraas ved den Nationale Seværdighed Voderup Klint på Ærø i Det Sydfynske Øhav

Overnatning på Ærø i Det Sydfynske Øhav, Ferielejlighed og økologi, Økologisk bondegårdsferie, Aktiv familieferie, Bedandbreakfast på Ærø, Cykelferie, Vandreferie, Lystfiskeri i Det Sydfynske Øhav, Ferielejligheder på Vesteraas i den nationale seværdighed Voderup Klint, Ferie på Ærø med temaet omstilling og bæredygtighed, Bed&Nature, Bed and nature på Ærø