Den spiselige natur

Der er meget der ude, der lader sig spise her på Vesteraas. Vi har økologisk oksekød, som kan købes frossent i vores gårdbutik. Det smager himmelsk, er mørt, og efterlader dig med en lethed i kroppen – og sindet med, hvis du hører til dem, der glæder sig over, at dyrene har haft et godt liv. Se dig bare omkring, hvor de går! Det kan i øvrigt sagtens lade sig gøre at tage kød med hjem.

Tidligere har vi dyrket hvidløg i større skala, muliggjort af øens mange solskinstimer – det var en stor succes, og pil til pileflet har vi haft. Igen i år har vi vores køkkenhave. Her vil der være årstidens grøntsager og et udvalg af urter af den slags, som er oplagte til madlavning og te.

I de levende hegn er der forskellige bær & frugter at hente så som stikkelsbær, kirsebær, havtorn, kræge og hyld. I skovfrugthaven og i haven ved hovedhuset er der nødder, blommer, kirsebær, æbler og pærer.
Bierne samler honning, som vi høster noget af – gyldent er det, smørbart og det ligner perlemor, mens smagen bringer minder om sommermarkernes imponerende planterigdom.

På stranden og klinterne kan der findes forskellige urter, som kan være et bidrag til salaten og i havet kan der fanges fisk og krabbe, stryges rejer og samles blåmuslinger og snegle, og høstes flere forskellige slags delikat tang til spisebordet. Har man sans for tilberedelsen af de enkelte ingredienser og ellers øvet sig en kende i at sammensætte dem … Er du rund på gulvet … den første mundfuld er himmelsk og det kan for de fleste være en udfordring at stoppe i tide!

Tang som oplagt indgridiens i pølser

Økologiske og lokale fødevare produkter på Ærø i det sydfynske øhav, Ferieoplevelser på Ærø, Ærøskøbing, Bed&Nature, Bed and Nature, BedandNature på VesteraaFerieoplevelser Ærøskøbing og Ærø og Vesteraas, Omstillingsaktør, Det gode liv på landet, Bæredygtigt landbrug, Inspiration i naturen, Voderup Klint, Naturvejledning i Det Sydfynske Øhav, Filosof, Coach, Økologi, Strandsafari, Ærø i Det Sydfynske Øhav, naturreservat, Natura2000, Overnatning på Ærø i Det Sydfynske Øhav, Ferielejlighed og økologi, Økologisk bondegårdsferie, Aktiv familieferie, Bedandbreakfast på Ærø, Cykelferie, Vandreferie, Lystfiskeri i Det Sydfynske Øhav ,Voderup Klint, Omstilling og bæredygtighed, spiselige urter og planter på Ærø i Det Sydfynske Øhav og langs de danske kyster

Økologiske og lokale fødevare produkter på Vesteraas på Ærø i det sydfynske øhav, Strandurter Strandkarse, Strand Trehage, Strand Sennup, Strand Fladbælg, Strand Arve, Strand Bo med meget mere på strandsafarie på Erikshale, Eriks Hale i Marstal på Ærø

Økologiske og lokale fødevarer på Vesteraas på Ærø i det sydfynske øhav, Vild Mad på Ærø, Ferieoplevelser på Ærø, Ærøskøbing, Bed&Nature, Bed and Nature, BedandNature på VesteraaFerieoplevelser Ærøskøbing og Ærø og Vesteraas, Omstillingsaktør, Det gode liv på landet, Bæredygtigt landbrug, Inspiration i naturen, Voderup Klint, Naturvejledning i Det Sydfynske Øhav, Filosof, Coach, Økologi, Strandsafari, Ærø i Det Sydfynske Øhav, naturreservat, Natura2000, Overnatning på Ærø i Det Sydfynske Øhav, Ferielejlighed og økologi, Økologisk bondegårdsferie, Aktiv familieferie, Bedandbreakfast på Ærø, Cykelferie, Vandreferie, Lystfiskeri i Det Sydfynske Øhav ,Voderup Klint, Omstilling og bæredygtighed, spiselige urter og planter på Ærø i Det Sydfynske Øhav og langs de danske kyster

Ørred fra stranden på Vesteraas i den nationale seværdighed Voderup Klint på Ærø i Det Sydfynske Øhav

urter i skovbunden ved Eskebæk på Vesteraas

urt er vejen til gode stunder

Havtorn

Blåmusling som gourmet måltid direkte fra kysten på Ærø