Guidede ture

Naturvejleder Nils Ørum viser Ærø frem fra Syd til Nord

Naturen er ikke blot noget man kigger på, forbruger (varme, kulde, vand, mad, materialer til vore huse), noget vi har på – eller som kan ignoreres. Naturen er både reel og virkelig og vi er selv en del af den. Og den en central del af os. En guided tur kan sætte forståelse og perspektiv på de fødevarer, dyr, planter og landbrugsformer, som vi kender til. Herunder de veje der med holdbar udvikling for øje, peger fremad.

Erfaringerne med guidede ture er righoldige – for eksempel fra lejrskolebesøg og gæstende familier, skoleklasser, hvor også den, der plejer at høre mindst efter, nu står helt i front for ikke at gå glip af det mindste. Interesserede elever møder vi også, hvor der er et bestemt emne, der skal undersøges og oplyses, det kan være på de ældre klassetrin, på grundskole- og gymnasieniveau eller på uddannelser, der er målrettet fødevarer, natur og landbrug. Målgruppen er også de ældre, som ofte viser sig at have erfaring og viden at supplere med og hvis minder bliver vækket, når de oplever floret af vilde blomster på engene og gårddriften, som vi praktiserer den her.

Om sommeren er der guidede ture for familier og besøgende på Ærø, både egne gæster der bor i en af vore BED&NATURE ferielejligheder eller andre fra andre steder på øen. Se Ærøs aktivitetskalender her.

Og besøger du VESTERAAS på et andet tidspunkt eller kommer til Ærø med din familie, en gruppe skolelever, studerende eller ældre, så kan der bestilles guidede ture, som både kan passe ind i og løfte jeres ophold på øen. Der kan guides på både dansk og engelsk.

Brombasse på Vesteraas

Økologi og lokale produkter på Vesteraas og Voderup Klint på Ærø og i det sydfynske øhav

Strand Arve, Naturvejleder med tværfagligt sigte, Naturgejst går sin sejrsgang, På strandsafari med naturvejleder med evner der rækker langt ud over gængs formidling, Indstilling til omstilling

Halemajse på Vesteraas, Ærø i Det Sydfynske Øhav

Universet som afsæt til naturforståelse og respektfuld omtanke

Blæretang på kysten ved Voderup Klint på Ærø med Naturgejst og Naturvejleder Nils Ørum fra Vesteraas

Fra Bund til Mund på Ærø, Voderup Klint, Vesteraas

Udsigt fra Vesteraas på Ærø i Det Sydfynske Øhav, Søfartshistorie på Ærø, Dexter kød fra Friland med stort F, Huset mod Havet, Væksthuset, Bed&Nature, Bed and Nature, Bedandnature

Stor Majgøgeurt på Vesteraas på Ærø i Det Sydfynske Øhav med Naturgejst og Nils Ørum som tværfaglig Naturvejleder

Grøn Frø i vandhuller på Vesteraas