Om mig

Jeg, Nils er iværksætter på Vesteraas. Måden som jeg udtrykker mig på, oplyses af min evne til begejstring og vilje til at sætte ting på spidsen. Jeg er autoriseret naturguide og økologisk driftsleder.

Gården Vesteraas er et værksted i det åbne land. Her står jeg for særligt 2 indsatser som hænger fint sammen, nemlig en formidling og en forædling – formidling af hvad jeg ved, vil og hvorfor, og forædling af det jeg dyrker på jorden.  Jeg er mønsterbryder – kommer fra byen og ser, at ‘her ude’ har er jeg placeret lige midt mellem problemer og løsning – at noget kan der gøres.

På Vesteraas leves livet med med årstiderne. I sommerhalvåret summer her af liv, og vi inspireres sammen med andre i samme ærinde som os. Og vi nyder at dele gården, landskabet og dyrene omkring os med de besøgende. I vinterhalvåret skabes der rum til fordybelse og opsamling af sommerens indtryk.

 

Nils Ørum
Og hvad er så min baggrund for at gøre det jeg gør? Jeg er formidler indenfor mad, økologi og produktion. Min uddannelsesmæssige baggrund er som fiskemester og økologisk driftsleder. Uddannelsen er suppleret med en miljø- og naturvejlederuddannelse, hvor jeg har specialiseret mig i “Vild Mad”, senest under kyndig vejledning af NOMA under deres efteruddannelse for naturvejledere.

Side om side med mine praktiske uddannelser har jeg siden starten af firserne ladet mig inspirere af ophold i ind- og udland og været optaget af bæredygtig produktion af fødevarer, hvor både landbrug og natur indgår i et ligeværdigt, indsigtsfuldt og frugtbart samspil. Blandt arbejdserfaringer i mine unge år tæller b.la. studiet i Kina med dikepond systemet og reje- og skaldyrsopdræt i Indonesien. Jeg har fungeret som lærer på Produktionsskolen KPS, og som leder af Det Økologiske Inspirationshus under Jytte Abildstrøms Teater Riddersalen. På Ærø har jeg været lærer på Ærø Efterskole, administrernede direktør på Rise Bryggeri og naturvejleder på Søbygaard.